Wednesday, September 2, 2009

ΕΝ ΟΨΗ ΤΗΣ ΔΕΘ

Αυτό το τρικυμιώδες καλοκαίρι όπου πολύ περισσότερα χαρίσματα της χώρας μας χάθηκαν από ό,τι αυτή τη στιγμή μπορούμε να συνειδητοποιήσουμε και ακόμα περισσότερα διακυβεύονται σε επίπεδο πλέον όχι μόνο εσχάτης προδοσίας από όσους κατάφεραν να αναρριχηθούν ή να παραμείνουν λόγω δυναστείας στις θέσεις που έχουν υποκλέψει από το Ελληνικό Έθνος αλλά σε επίπεδο εγκλημάτων κατά της Ανθρωπότητας, χαρακτηρίζεται από ένα νεφελώδες και χαοτικό πολιτικό σκηνικό. Αυτό το σκηνικό όμως είναι απλό προπέτασμα καπνού ώστε όταν διαλυθεί να βρεθούμε προ μίας εφιαλτικής εικόνας για την χώρα και το Έθνος μας με πολύ λίγες επιλογές. Επίσης, το σκηνικό αυτό είναι μία τερατώδης απόπειρα επανάληψης της απάτης και υφαρπαγής που κατήντησε το κράτος μας σε κατάσταση διάλυσης περίπου 30 χρόνια πρίν.

Όλο τον 20ο αιώνα με εξαίρεση τα χρόνια από το 1981 και μετά, σε πείσμα κάθε απολυταρχικής, δεξιάς, δικτατορικής, βασιλικής, εκ του εξωτερικού, εξαγορασμένης / στημένης κυβερνήσεως και συναφών συμφερόντων, οι Έλληνες όχι μόνο προάσπιζαν κεκτημένα αλλά και έκαναν ό,τι μπορούσαν για να αποκτήσουν και άλλα τα οποία μετά υφαρπάζονταν με τεχνάσματα ( βλ. Μικρασιατική καταστροφή, Εμφύλιος – μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο συνθήκες οριοθέτησης συνόρων, εργασιακά, ασφαλιστικό, κλπ ). Αρκετές υπήρξαν οι στιγμές κατά την διάρκεια του αιώνος αυτού όπου οι πράξεις του Ελληνικού Λαού ( ΟΧΙ της ‘Ελληνικής’ επίσημης ηγεσίας ) αποτέλεσαν σημείο αναφοράς και παραδείγματος προς μίμηση για άλλους Λαούς, και μάλιστα ιδιαιτέρως όταν η εκάστοτε ηγεσία ήταν είτε απούσα είτε απαξιωμένη εμπράκτως από τον Λαό.

Από την δολοφονία των τελευταίων Ελλήνων ηγετών που πραγματικά είχαν απήχηση στον Λαό, όχι τεχνητά, κατά τη διάρκεια της ελεύσεως της μεταπολίτευσης, επήλθε ένας από τους πιο επιτυχημένους απατεώνες της πολιτικής ζωής της Ελλάδος ( όχι βεβαίως ο μόνος ) : ένας άνθρωπος ο οποίος ενώ είχε εξόφθαλμα όλα τα χαρακτηριστικά ενός γόνου δυναστείας / αριστοκρατίας με όλα τα εχέγγυα της εχθρότητας του προς τα συμφέροντα του Λαού και σαφείς ενδείξεις ελλείψεως πατριωτισμού λόγω γέννησης και λόγω του βίου των γονέων του καθώς και του δικού του βίου, μπόρεσε και έπεισε τους διψασμένους για κοινωνική δικαιοσύνη Έλληνες ότι θα μπορούσε να τους την προσφέρει και να τους εξασφαλίσει αυτό για το οποίο αγωνίσθηκαν και πολεμήθηκαν από τις αριστοκρατικές τάξεις ( και από τον πατέρα του ) : την σωστή παιδεία, την δυνατότητα οικονομικής ευημερίας, την σωστή περίθαλψη, και την αξιοπρεπή σύμφωνα με τα Ελληνικά Ιδανικά παρουσία στην διεθνή κοινωνία των κρατών. Ο λόγος φυσικά για τον Ανδρέα Παπανδρέου, ο οποίος στην θητεία του και μέχρι να τον καταλάβουν οι Έλληνες κατέφαγε τον πλούτο του Δημοσίου, διέλυσε την παιδεία, επέβαλε πολιτική τρομοκρατία σε επίπεδο ναζιστικό ( βλ. πρασινοφρουρούς ), διέλυσε την οικονομία στις μεσαίες τάξεις, επέβαλε τον αμοραλισμό και την ανηθικότητα, άνοιξε τον δρόμο για το τεράστιο μεταναστευτικό κύμα που ως χώρα η Ελλάδα δεν μπορούσε εύκολα να αφομοιώσει και τώρα είναι σχεδόν αδύνατον με τις τρέχουσες πολιτικές, υποδούλωσε οικονομικά το κράτος σε μη φίλιες χώρες, κατακερμάτισε το αίσθημα αυτοεκτίμησης των Ελλήνων και συστηματικά έκανε όλα τα αντίθετα από αυτά που είχε αναγκασθεί να πεί ώστε να πείσει τους Έλληνες ότι αντί για δικτατορίσκος όπως πραγματικά ήταν, ήταν η προσωποποίηση της ελευθερίας.

Από την αηδία που προκάλεσε στους Έλληνες αυτός και η παράταξη του μέχρι και το 2004, από την γελοιώδη ξύλινη γλώσσα του ΚΚΕ που έδειχνε την έλλειψη κινήτρου να κάνει αυτό που τα πραγματικά μέλη του είχαν αποπειραθεί να εξασφαλίσουν στους Έλληνες ακόμα και εν μέσω πολέμων, ο Ελληνικός Λαός ξέχασε τι σήμαινε δεξιά γιατί θυμόταν τι σήμαινε ΠΑΣΟΚ. Και με την κατάσταση αυτή επέτρεψε να επιταχυνθεί η κατάσταση σήψης και διάλυσης σε όλους τους προαναφερόμενους τομείς με την διοίκηση του Καραμανλή του νεώτερου, ενός σαφούς δείγματος της απελπισίας των Ελλήνων και της αίσθησης ‘ο οποιοσδήποτε είναι καλύτερος από Παπανδρέου και Σημίτη’, ακόμα και κάποιος σαν αυτόν.

Έτσι φτάνουμε στην τωρινή κατάσταση όπου υπάρχει έκπτωση σε όλους τους τομείς αλλά και επίσης μία έκρυθμη κατάσταση υψηλότατου κινδύνου για τους Έλληνες και την Ελλάδα με εχθρούς οι οποίοι καλλιεργήθηκαν να παραμείνουν εχθροί και μάλιστα επικίνδυνοι εχθροί από όλες αυτές τις κυβερνήσεις που αναφέραμε χωρίς να εξαιρούμε όλες ανεξαιρέτως τις προηγούμενες. Ο λόγος που εστιάζουμε στις μεταπολιτευτικές είναι διότι κατάφεραν αυτό το οποίο τους είχε διατάξει ο εντολέας που μοιράζονταν με τον Χ. Κίσσινγκερ ο οποίος είχε κάνει την πολύ οξυδερκή ανάλυση του πώς να εξαφανίσει την ουσιαστική Ελλάδα από τον χάρτη : το να σπάσουν την πίστη που ο Έλληνας είχε στην προσωπική του ικανότητα και την ικανότητα του Λαού, κλέβοντας βασικά στοιχεία της ταυτότητας του τα οποία τον βοήθησαν να επιβιώσει μέσα από μύριες κακουχίες και κατακτητές.

Έχοντας λοιπόν υπ’ όψη όλα αυτά τα αδιαμφισβήτητα γεγονότα που όλοι μας βιώνουμε και που οι πρόγονοι μας έχουν επίσης καταγράψει, παρακολουθώντας την παράσταση που θα προσπαθήσουν να δώσουν όλοι οι φερόμενοι ως πολιτικοί αρχηγοί ( οι οποίοι απλώς συμμετέχουν στην παράσταση ώστε να την κάνουν πιστευτή για να επιτραπεί να συνεχισθεί η εκτέλεση του ανθελληνικού σχεδίου που επιβάλλεται πλέον απροκάλυπτα, ανοιχτά και επίσημα από ΝΑΤΟ, ΗΠΑ, ΕΕ, ΟΗΕ και οποιονδήποτε άλλον παρόμοιο οργανισμό ), θα πρέπει να περιμένουμε από αυτούς να αναφερθούν και να δώσουν ουσιώδεις απαντήσεις ( ΟΧΙ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΙΔΕΩΝ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΗΤΕΣ ) στα θέματα που θα απαριθμήσουμε παρακάτω ΟΧΙ ΜΕ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ Ή ΑΛΛΩΝ ΤΕΤΟΙΩΝ ΑΝΟΗΣΙΩΝ ΑΛΛΑ ΜΕ ΕΓΓΥΗΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΤΟΣΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΟΣΟ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ / ΝΟΜΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΑΤΟΜΟΥ ΤΟΥΣ, ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΠΩΣ ΔΙΑΚΥΒΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ / ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ / ΝΟΜΙΚΕΣ ΥΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ / ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ, ΚΑΙ ΣΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΟΠΟΥ ΔΙΑΚΥΒΕΥΟΝΤΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΖΩΕΣ, Η ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ Η ΕΘΝΙΚΗ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ ΝΑ ΕΓΓΥΗΘΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΖΩΕΣ ΑΦΟΥ ΣΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΑΥΤΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

Σε κανένα πραγματικό Κράτος Δικαίου δεν μπορούν να υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά, και όπως κρίνεται ο Πολίτης και όπως διακυβεύεται έτσι ακριβώς οφείλει και ο πραγματικός αγνός ηγέτης να κρίνεται και να διακυβεύεται.

Όποιος δεν το επιζητεί οικειοθελώς αυτό, δεν είναι φτιαγμένος για ηγέτης.

Όποιος το αποφεύγει ενώ διεκδικεί ηγετικό θώκο είναι προδότης.

Έτσι φτιάχνονται τα πραγματικά συμβόλαια με τον Λαό και οι πραγματικές δεσμεύσεις. Και έτσι δεν χρειάζονται να τους προστατεύουν από τον Λαό όπως χρειάζονται και κάνουν οι προδότες διότι ο Λαός είναι η προστασία ενός τέτοιου ηγέτη.

Τι λοιπόν θα πρέπει να μας πεί ο κάθε υποψήφιος που θα προσπαθήσει να αποδείξει ότι δεν είναι προδότης ;

Πάντα με τη δέσμευση προς τον Λαό όπως την ορίσαμε ( αλλιώς δεν υπάρχει καμμία δέσμευση και δεν θα υπάρξει και καμμία συνέπεια τουλάχιστον προβλεπόμενη σε βάρος των ) θα πρέπει να αναφερθούν στα εξής θέματα με τις εξής εγγυήσεις και τον τρόπο επίτευξης τους :

Α. στον τομέα εξωτερικής πολιτικής : στα πλαίσια της όλο και κλιμακούμενης λόγω ατιμωρησίας και αδράνειας εκ μέρους του Ελληνικού ΥΠΕΞ υπό την συναίνεση και συνυπαιτιότητα του πρωθυπουργού, κατάστασης τόσο με την Τουρκία όσο και με τα Σκόπια, Αλβανία και τις απορρέουσες καταστάσεις στην Κύπρο και αλλού, πρέπει να εγγυηθεί ότι δεν θα χαθεί ούτε εκατοστό από τα εδάφη της Ελλάδος, ούτε το ελάχιστο από τα κυριαρχικά της δικαιώματα σε αυτά και ούτε η παραμικρή συναίνεση και συνυπογραφή παραχάραξης της ιστορίας όχι μόνο της Ελλάδος αλλά και των Βαλκανίων τουλάχιστον.

Β. στον τομέα οικονομικών : πλήρης ενημέρωση όλων των δυνατοτήτων της Ελλάδος να αναγνωρίσει ή όχι την κάθε διαταγή εκ των έξω, εκ της ΕΕ και των συναφών οργανισμών σύμφωνα με το Σύνταγμα μας, εγγύηση της οικονομικής ευρωστίας όλων των Ελλήνων ( με σαφή αναφορά ότι οι λόγοι τους ΔΕΝ αφορούν τις λεγόμενες παραγωγικές τάξεις, δηλαδή, τους υπερπλούσιους μεγάλους ιδιοκτήτες πολυεθνικών, καναλιών, ομάδων, κατασκευαστικών εταιρειών, βιομηχάνων, εφοπλιστών, εκδοτών, και συναφών κύκλων ) και λεπτομερή οικονομικό λογαριασμό με πραγματικά ποσά και όχι ποσοστά.

Γ. στον τομέα ασφαλιστικών και κοινωνικών παροχών : πλήρης ενημέρωση περί των ενόχων για την σύληση των ταμείων με ονόματα, ποσά, αποδείξεις και τρόπο εκτέλεσης του εγκλήματος καθώς και πρόβλεψη διώξεως τους και επαναφοράς των κλοπιμαίων στους δικαιούχους. Επίσης, αναφορά των κυρώσεων – δεσμεύσεων του Δημοσίου στους Πολίτες από τους οποίους απαιτούνται εισφορές και έμπρακτη εγγύηση για την διατήρηση της κοινωνικής τους υπόστασης και κατόπιν συνταξιοδοτήσεως.

Δ. στον τομέα των τραπεζών : δημοσιοποίηση των ονομάτων που ευθύνονται για την αντικοινωνική πολιτική των τραπεζών και πρόβλεψη δίωξης των, λίστα βημάτων για την ένταξη των τραπεζών σε φιλολαϊκό πρόγραμμα με πλήρη επιστροφή των όποιων κερδών παρήχθησαν με τρόπους αντιλαϊκούς στους δικαιούχους και κρατικό έλεγχο των τραπεζών ώστε οι τράπεζες να μείνουν τράπεζες και να μην είναι οι ουσιαστικοί άρχοντες και δυνάστες των Λαών.

Ε. στον τομέα της επιχειρηματικότητας και της σχέσεως κράτους – ιδιωτικού τομέα : άμεση αναθεώρηση της νομοθεσίας περί υπερακτίων εταιρειών ώστε να μην υπάρχει δυνατότητα να συσσωρεύεται πλούτος προερχόμενος από την Ελλάδα σε τέτοιου είδους μορφώματα. Άμεσος αποκλεισμός των ιδιωτικών εταιρειών αναλήψεως έργων για λογαριασμό του κράτους από την δυνατότητα να το πράττουν και αντ’ αυτού δημιουργία εκατοντάδων χιλιάδων θέσεων εργασίας στον Δημόσιο Τομέα άνευ μεσαζόντων και με αποκλειστική εκμετάλλευση των έργων από το Κράτος προς χρηματοδότηση των προσληφθέντων. Άμεση ανάκληση όλων των Κρατικών επιχειρήσεων σε πλήρη έλεγχο και εκμετάλλευση του Δημοσίου χωρίς αποζημίωση. Σε περίπτωση διαπίστωσης αισχροκέρδειας και άλλων αδικημάτων λόγω του μονοπωλιακού χαρακτήρα και άλλων τεχνασμάτων, απαίτηση των κερδών από αυτές τις δραστηριότητες εντόκως καθώς και κάθε κίνητρου – διευκολύνσεως που είχε δοθεί από το κράτος στον κάθε επιχειρηματία για να παραλάβει κατ’ ουσίαν δωρεάν μέρος του κρατικού μηχανισμού προς ιδίαν χρήσιν.

Στ. στον τομέα της προστασίας από το κράτος προς τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους αυτοαπασχολούμενους και τους μη κρατικά προστατευόμενους επιχειρηματίες : άμεση απαρίθμηση των βημάτων προς πάταξη του αθέμιτου ανταγωνισμού και του μονοπωλίου καθώς και της υπάρξεως κάθε είδους μεσάζοντος που δρά ως αρμοστής της αγοράς με τεχνητούς τρόπους και όχι μέσω της αναγκαιότητας και της αξιοκρατίας. Ανάληψη κάθε απαραίτητου ενδιάμεσου σταδίου στην διαδικασία παραγωγής – διάθεσης προϊόντων από το κράτος για όλους ανεξαιρέτως τους επιχειρηματίες, θέσεις που αυτή την στιγμή λυμαίνονται και καταχρώνται επιχειρήσεις – μέλη ομίλων των μεγάλων πολυεθνικών και των προαναφερομένων παραγόντων. Έτσι και πάλι παράγονται ακόμα περισσότερες θέσεις εργασίας ταυτόχρονα με αύξηση κερδών για το Δημόσιο και συνεπώς το ΑΕΠ της χώρας, καθώς και κατακόρυφη πτώση των τιμών για τους καταναλωτές εγχωρίως ενώ στο εξωτερικό τα πιο φθηνά Ελληνικά προϊόντα θα αποκτήσουν γεωμετρικά μεγαλύτερη ανταγωνιστικότητα και απήχηση. Συνεπώς θα πρέπει να μας εγγυηθούν όχι μόνο κάλυψη του ελλείμματος αλλά πλεόνασμα και κέρδος για κάθε Πολίτη per capita που πρέπει να αποδίδεται σε μορφή κρατικής απόδοσης στον λογαριασμό κάθε Πολίτη ( σε μορφή κατάθεσης ή επιταγής ή οποιαδήποτε άλλη μορφή πληρωμής του μεριδίου απόδοσης ).

Ζ. στον τομέα της εκπαίδευσης και της υγείας : άμεση ανακοίνωση των βημάτων προς επάνδρωση με παθολόγο -- παιδίατρο – οφθαλμίατρο – οδοντίατρο και χειρούργων εκτάκτων περιστατικών σε κάθε ένα μέρος με πληθυσμό που κατοικοεδρεύει μόνιμα εκεί, από οικισμό έως κωμόπολη, από το πλήθος των ανέργων επαγγελματιών υγείας, ιατρών που εξαναγκάζονται να είναι εξαρτημένοι από μεγαλογιατρούς ώστε να μην χάσουν την επαφή τους με το λειτούργημα τους. Πλήρης εξοπλισμός σε ασθενοφόρα παντός τύπου ( εδάφους, αέρος, θαλάσσης ) και παντός καιρού με ειδικό προσωπικό σε 24ωρη ετοιμότητα με βάρδιες που σέβονται τα Εργασιακά και τα Ανθρώπινα τους Δικαιώματα. Ομοίως, στην εκπαίδευση εξασφάλιση σωστά εκπαιδευμένου εκπαιδευτικού προσωπικού για όλες ανεξαιρέτως τις βαθμίδες, εξασφάλιση πραγματικά δωρεάν παιδείας σε όλες ανεξαιρέτως τις βαθμίδες με την ενσωμάτωση και αφομοίωση της παραπαιδείας ( τόσο του ανθρωπίνου δυναμικού όσο και της συσσωρευμένης εκπαιδευτικής πείρας / χρήσης ύλης ) ώστε να καλύπτονται όλες οι ανάγκες επιμόρφωσης καθώς και σχεδιασμός μαθημάτων / εκπαιδευτικών προγραμμάτων που να πετυχαίνουν την αφομοίωση της ύλης από όλο τον μαθητικό πληθυσμό εντός του σχολείου ( αντί για την πεποίθηση ότι η πραγματική διδαχή γίνεται εκτός σχολείου που επικρατεί τώρα ). Μετατροπή του συστήματος σε συναγωνιστικό ( που ωφελεί όλη την κοινωνία μαζί με το κάθε άτομο ) και όχι σε ανταγωνιστικό ( που οδηγεί σε απώλεια ανθρωπίνου δυναμικού και ψυχοπάθεια ). Θα πρέπει να μας τα εγγυηθούν όλα αυτά με την δική τους διακύβευση της περίθαλψης και εκπαίδευσης των δικών τους τέκνων με το να φοιτήσουν στα λαϊκά δημόσια σχολεία μαζί με τα τέκνα όλων των άλλων Πολιτών και να έχουν πρόσβαση μόνο στα λαϊκά νοσοκομεία με τις συνθήκες πρόσβασης όλων των άλλων Πολιτών και μόνο.

Η. στον τομέα δικαιοσύνης – αστυνόμευσης : με αποδείξεις και λίστα βημάτων να γίνει εκκαθάριση του τομέα των δικαστικών λειτουργών και υπαλλήλων μέσω εκτίμησης της επίδοσης του κάθε ενός λειτουργού / υπαλλήλου από τις καταγγελίες που του έχουν γίνει, τις αποδείξεις που στηρίζουν τις καταγγελίες αυτές, το βάρος των κατηγοριών και την συχνότητα των καταγγελιών εις βάρος του. Επίσης, έλεγχος μέχρι και των ανώτατων βαθμίδων της δικαιοσύνης από το ποσοστό των Συνταγματικών παραβάσεων που δεν διώχθηκαν ή επισημάνθηκαν ή χρειάστηκε προσφυγή σε δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για δικαίωση Πολίτη ή Δημοσίου καθώς και όλες οι παραβάσεις του Συντάγματος / Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που δεν διώχθηκαν αυτεπαγγέλτως από την αρμόδια αρχή ( ΣτΕ και Ελεγκτικό Συμβούλιο του Κράτους ) ώστε να επιβληθούν κυρώσεις, πρόστιμα και αποζημιώσεις όπου απαιτούνται. Όσον αφορά δε το Υπουργείο Δικαιοσύνης και όλους όσους υπηρέτησαν σε αυτό αμέσως να χρειασθεί να υπερασπισθούν τον εαυτό τους για απιστία τουλάχιστον, αφού επέτρεψαν την σήψη του τομέα δικαιοσύνης. Έλεγχος του Δικηγορικού Συλλόγου και όλων των μελών του για πίστη ή απείθεια στην Συνταγματική και Νομική εντολή περί καταγγελίας κάθε νομικής παράβασης / εγκλήματος αυτεπαγγέλτως. Για κάθε περίπτωση που διαπιστώνεται κακοδικία σε βάρος του Δημοσίου δίωξη για ευθύνες των νομικών Συμβούλων του Κράτους ( είτε ανά υπηρεσία είτε και αυτού του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους ). Στην αστυνόμευση, αντίστοιχος έλεγχος και επιβολή κυρώσεων σε όλη την κλίμακα καθέτως και οριζοντίως σε κάθε περίπτωση που διαπιστώνεται μη συμμόρφωση με το Σύνταγμα και τους Νόμους, έλλειψη της προβλεπόμενης εκπαιδεύσεως, φτωχή ή ελλειμματική ή λάθος εφαρμοσμένη εκπαίδευση / επιμόρφωση, παράνομη εκπαίδευση ( δηλαδή, γαλούχηση στην ανοχή της μη συμμορφώσεως με το Σύνταγμα και τους Νόμους καθώς και επιβολή παραβατικής συμπεριφοράς ) με αυστηρότατες ποινές αφού οι υπεύθυνοι διακύβευσαν το Ανθρώπινο Δικαίωμα στην προστασία και ασφάλεια των Πολιτών.


Το επίπεδο που θέτουμε δεν είναι ούτε ουτοπικό ούτε άπιαστο αφού τα κονδύλια υπάρχουν, απλώς δίνονται είτε για άχρηστες παροχές [ βλ. € 68.000.000 για αγορά φορητών υπολογιστών ( lap top ) σε όλη την Α΄ Γυμνασίου ] που μόνο τις πολυεθνικές και τους μεσάζοντες πρόκειται να ωφελήσουν, είτε για υπέρογκες μισθοδοσίες συγκεκριμένων στελεχών αμφίβολης ικανότητας προερχόμενων από τα ίδια τζάκια / δυναστείες / κύκλους όπως αυτοί που θα τολμήσουν να απευθυνθούν στον Ελληνικό Λαό στην ΔΕΘ, είτε για χοροεσπερίδες και άλλες εκδηλώσεις ( αμφιβόλου χρησιμότητος για τον Λαό, ποιότητος και κουλτούρας στην πλειονότητα τους ιδίως όταν η είσοδος είναι ελεύθερη, δηλαδή για τον Λαό ) είτε σε επιχορηγήσεις ιδρυμάτων που απλώς μνημονεύουν ( και τρέφουν ) τα μέλη μιάς δυναστείας, είτε σε οργανισμούς μη κερδοσκοπικούς για να κάνουν ενέργειες και υπηρεσίες που θα έπρεπε να κάνει το κράτος για κλάσμα του κόστους.

Ο κάθε ένας Πολίτης που πραγματικά θέλει να φτιάξει το Κράτος και το Έθνος του είναι ικανός να δράσει με τον τόνο και την αποτελεσματικότητα που διαφαίνεται στο παρόν κείμενο αφού οι πρόγονοι μας έχουν φροντίσει να θέσουν τις προϋποθέσεις μέσω της Νομοθεσίας ( τους βασικούς Κώδικες, όχι το νέφος των αντικρουομένων εγκυκλίων, διατάξεων και τροποποιήσεων νόμων ), της κοινής λογικής που διαθέτει κάθε νοικοκυρά και οικογενειάρχης στην διοίκηση ενός σπιτιού και τέλος τις βασικές αρχές της απλής, με χαρτί και μολύβι και πραγματικά ποσά εκτίμησης των δυνατοτήτων μας.

Φυσικά, προϋποθέτει να μην είσαι προδότης, να μην θέλεις να κλέψεις και να είσαι αρκετά έξυπνος για να καταλάβεις ότι εάν κλέψεις και εάν προδώσεις εκτός του ότι ομολογείς ανοιχτά ότι είσαι ανίκανος να εργαστείς με τους έξυπνους, ανοίγεις και τρύπες στο πλοίο που σε κρατάει να μην πνιγείς.

No comments: