Thursday, March 18, 2010

ΤΟ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΣΕ ΔΕΚΑ ΑΠΛΑ ΒΗΜΑΤΑ

Στην δουλειά μου ( είμαι ειδική εκπαιδευτική ψυχολόγος ) έρχονται κατά κανόνα άνθρωποι ευφυείς με διάφορες αξιόλογες ιστορίες που υποδηλώνουν το εύρος των ικανοτήτων τους και το πόσο πολύ μπορούν να εξελιχθούν, αλλά όλοι ανεξαιρέτως αισθάνονται ότι βρίσκονται σε ένα αδιέξοδο αντιμέτωποι με ζοφερότατες καταστάσεις που τις αποδίδουν ( δικαίως ) στα λάθη του παρελθόντος και που συνεπώς αισθάνονται ότι πρέπει να υποστούν, παρ’ όλο που δεν φταίνε άμεσα για μία κατάσταση, την κατάσταση αυτή. Αυτό που εγώ τους δείχνω είναι ότι ούτε την κατάσταση είναι υποχρεωμένοι να ανέχονται ούτε να αυτοτιμωρούνται και βεβαίως ότι έχουν πλήρως την ικανότητα με ένα σωστό σχέδιο βημάτων να βγούν από αυτό το ζοφερό αδιέξοδο που βρίσκονται και να πορευθούν με πλήρη έλεγχο και ελευθερία επιλογής στην κατεύθυνση που επιθυμούν πραγματικά, όχι σε αυτή που έχουν ωθηθεί για οποιονδήποτε λόγο.

Η ψυχολογία και η κοινωνιολογία λένε ότι όπως δρα και αντιδρά ένα άτομο, με τους ίδιους μέσους όρους ( συμπεριλαμβανομένης και της επίδρασης της χειραγώγησης ) δρα και ένα σύνολο ανθρώπων, ένας Λαός. Και ως Λαός τώρα βρισκόμαστε σε αυτή την κατάσταση που όλοι μάς επαναλαμβάνουν ότι πρέπει να ανεχθούμε και να υποστούμε αφ’ ενός διότι φταίμε που φτάσαμε ως εδώ και αφ’ ετέρου διότι δεν υπάρχει άλλο σχέδιο, άλλη λύση, άλλη εναλλακτική για να φύγει το Ελληνικό Κράτος από την δυσχερέστατη κατάσταση που έχει περιέλθει.

Ως ειδικός λοιπόν που έχω εκπαιδευτεί για να λύνω αδιέξοδα, λέω επισήμως και είμαι έτοιμη να το υπερασπιστώ με τεκμηρίωση ότι βεβαίως και υπάρχει λύση άλλη και πραγματικό σχέδιο εξόδου από την κρίση πολύ πιο βραχύβιο και πολύ πιο αποτελεσματικό που θα οδηγήσει την Ελλάδα ως Κράτος στην οικονομική ευρωστία ( αν βεβαίως δεν ανοίξουμε την πολύ μεγάλη συζήτηση που τεκμηριώνει ότι το σχέδιο που εφαρμόζεται τώρα ουδόλως έχει ελπίδες αποτελεσματικότητας εκτός του να γεμίσει τις άπατες τσέπες των μεγαλοκεφαλαιούχων διεθνώς ). Λόγω έκτασης, το μόνο που θα παραθέσω εδώ είναι τα βήματα :

Βήμα 1ο : άμεση εκκαθάριση της τάξης των πολιτικών, ώστε με το πραγματικό πόθεν έσχες να επιστρέψουν κάθε τι που προσπόρισαν στο εαυτό τους εκμεταλλευόμενοι την θέση τους ( σε πρώτη φάση για όλους τους εν ενεργεία ).

Βήμα 2ο : άμεση δήμευση κάθε περιουσιακού στοιχείου της εκκλησίας, με τους Ναούς και κάθε μοναστήρι / οίκημα όπου διαμένουν κληρικοί ή το χρησιμοποιούν να είναι δημόσιο κτίριο με σχέση ενοικιαστή ως προς τους κληρικούς. Σε πρώτη φάση και για αποφυγή πρόκλησης απόγνωσης στις οικογένειες κληρικών θα διατηρηθεί ο βασικός μισθός δημοσίου υπαλλήλου χωρίς κανένα επίδομα ή άλλο βοήθημα με την προϋπόθεση ότι εντός συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος θα έχουν βρεί άλλο πόρο / εισόδημα οπότε και θα διακόπτεται ο μισθός από το δημόσιο.

Βήμα 3ο : άμεση εξυπηρέτηση των πρώτων απαιτήσεων του δημοσιονομικού χρέους με τα χρήματα ( ΟΧΙ τα ακίνητα ) που αποκτήθηκαν από το δεύτερο βήμα. Από εκεί και πέρα απαιτούμε από τους ετέρους να παύσουν να μας ενοχλούν με οποιαδήποτε όχληση ή απαίτηση για τουλάχιστον το χρονικό διάστημα μέχρι τις επόμενες δόσεις.

Βήμα 4ο : απολογισμός της χρησιμότητας κάθε ενός δημοσίου υπαλλήλου ( σε αυτό συμπεριλαμβάνεται κάθε αξίωμα μέχρι και το αιρετό ) και υποχρέωση κάθε ενός να δικαιολογήσει τον μισθό του ενώπιον του Λαού δείχνοντας ότι προσπορίζει στο Κράτος τουλάχιστον το ίδιο ποσό το οποίο παίρνει ο ίδιος ως μισθό, χωρίς να καταπατάει Ανθρώπινα Δικαιώματα και Σύνταγμα. Κάθε ένας που δεν μπορεί να το αποδείξει αυτό απολύεται / παύεται. Επίσης κάνουμε απολογισμό των εσόδων από την εκμετάλλευση των ακινήτων που μέχρι τώρα ήταν στην εκκλησία και τους πολιτικούς ως κατ’ αρχάς ο πόρος που θα εξυπηρετεί το δημοσιονομικό και όχι η φορολόγηση του Λαού και εάν πρόκειται για υπεράκτιες περιουσίες / στην αλλοδαπή βλέπουμε πώς θα εκμεταλλευθούν ή πώς θα εκποιηθούν για να χρηματοδοτηθεί το Κράτος.

Βήμα 5ο : εξασφάλιση της μέσης διαβίωσης ( δηλαδή πάνω από το όριο της φτώχειας τουλάχιστον σε πρώτη φάση ) ώστε κάθε Έλληνας Πολίτης να έχει τα προς το ζην με αξιοπρέπεια ( στέγη, εργασία, εισόδημα βιώσιμο, ασφάλεια, ασφάλιση / σύνταξη ) με ένα κατώτατο πλαφόν των τουλάχιστον € 2.000 καθαρά και άρση της βαριάς φορολογίας κυρίως με κατάργηση των έμμεσων φόρων που είναι και αντισυνταγματικοί λόγω της έλλειψης αναλογικότητας. Η εργασία / δουλειά θα εξασφαλισθεί από τις θέσεις εργασίας που θα προκύψουν στο Κράτος λόγω του βήματος 1 και 2 και στους ιδιώτες διότι θα δοθεί δυνατότητα για την ατομική επιχείρηση.

Βήμα 6ο : εξασφάλιση κατώτατων τιμών για τροφή, ένδυση, κατοικία, ΔΕΚΟ και περίθαλψη με εφαρμογή πλαφόν ανώτατων τιμών και προστασία των αντίστοιχων επιχειρηματιών / παραγωγών από κερδοσκόπους ώστε να μην ζημιώνονται από αυτό. Ανασύνταξη για την επαναφορά της πρωτογενούς και δευτερογενούς παραγωγής με υποχρέωση των αγροτών / κτηνοτρόφων / βιοτεχνών που το επιθυμούν να ασκούν το επάγγελμα τους αμιγώς χωρίς πλαφόν στο όριο παραγωγής και με προτεραιότητα στην εσωτερική κατανάλωση για αποφυγή πολλών εισαγωγών.

Βήμα 7ο : οι τράπεζες επί του Ελληνικού εδάφους φορολογούνται με την δυσμενέστερη φορολόγηση που υπάρχει για Πολίτες τουλάχιστον, εάν βεβαίως αποδείξουν ότι δεν έχουν καταπατήσει Ανθρώπινα Δικαιώματα, το Σύνταγμα και τους Νόμους. Σε περίπτωση που έχουν εγκληματήσει κατά του Λαού ή του Κράτους, όλα τα κέρδη των ετών που σημειώθηκε εγκληματική ενέργεια δημεύονται υπέρ του δημόσιου και επίσης υποχρεώνεται η τράπεζα από εκεί και πέρα να αποζημιώσει κάθε Πολίτη ή επιχείρηση εις βάρος του οποίου / οποίας αισχροκέρδησε από το αποθεματικό της. Εάν δεν έχει ρευστό, δημεύονται τα περιουσιακά της στοιχεία απανταχού της Υφηλίου και ζητούνται ευθύνες από τους υπεύθυνους / υπεύθυνα στελέχη της.

Βήμα 8ο : για συγκεκριμένη χρονική περίοδο κλείνει το Χ.Α. και απαγορεύεται η δράση στην Ελλάδα κάθε πολυεθνικής εταιρείας η οποία έχει εμπλακεί σε οικονομικά και πολιτικά σκάνδαλα στην Ελλάδα και ξεκινάει νομικός αγώνας εναντίον τους ( π.χ. Goldman Sachs, Siemens, κλπ ). Τα ιδρύματα παντός είδους ( τύπου ίδρυμα Παπανδρεου, Σημίτη, Καραμανλή, Μητσοτάκη, Γουλανδρή, κλπ ) άμεσα σταματούν να χρηματοδοτούνται από το Κράτος και καλούνται να συμπεριφερθούν ως επιχειρήσεις ( να δείξουν έργο και έσοδα από νόμιμες δραστηριότητες τους ) αφ’ ενός και αφ’ ετέρου να αποδείξουν το έργο που προσπόρισαν στο Κράτος με το οποίο ωφέλησαν τον Λαό και το οποίο δεν προβλέπεται ήδη ως παροχή από το Κράτος βάσει του Συντάγματος. Το αυτό γίνεται και για όλες τις ΜΚΟ ανεξαιρέτως.

Βήμα 9ο : επιχειρηματίες τύπου Λαναρά καλούνται στην Δικαιοσύνη και αφού αποζημιώσουν όλους όσους έβλαψαν οι επιχειρήσεις παραδίδονται στο Κράτος και οι ίδιοι οδηγούνται στην φυλακή. Αθλητικές επιχειρήσεις που επιχορηγούνται από το Κράτος και τις νέμονται ιδιώτες ( π.χ. ομάδες, σωματεία, κλπ ) είτε άρεται η χρηματοδότηση αναδρομικά και αποτελούν πλέον ιδιωτικές κερδοσκοπικές επιχειρήσεις όσον αφορά το Κράτος είτε περιέρχονται στο Κράτος και συμβάλλονται σε αυτές οι οπαδοί που επιθυμούν να τις διατηρήσουν και να τις προωθήσουν.

Βήμα 10ο : για να προχωρήσουμε παρακάτω νομίμως χρειαζόμαστε τροποποίηση σε ορισμένα άρθρα του Σύνταγματος όπως περί ευθύνης υπουργών και τοιαύτες εγκληματικά προστατευτικές για τους συνήθεις κληρονομικά επαγγελματίες πολιτικούς. Εδώ λοιπόν πρέπει να αποφασίσουμε για την τροποποίηση του Πολιτεύματος μας ώστε να εξασφαλίζεται πλήρης έλεγχος και λογοδοσία στον Λαό ο οποίος θα αναδειχθεί σε πραγματικό κυρίαρχο όπως το Σύνταγμα στις βασικές του διατάξεις ορίζει. Από αυτήν την στιγμή και πέρα όλοι μπορούμε να δούμε ότι δεν θα μιλάμε με τις συνθήκες που μιλάμε τώρα.

Η βασική βεβαίως αντίρρηση ή αντίδραση στο σχέδιο που παρουσιάζω είναι « και ποιος θα τα κάνει / θα τα επιβάλλει όλα αυτά μέσα σε μια διεφθαρμένη διοίκηση και κυβέρνηση / σύστημα ;»

Η απάντηση είναι μία απλή και όχι τόσο δύσκολη εάν πραγματικά αποφασίσουμε ότι δεν θέλουμε μαζοχιστικά και διαστροφικά να τρέφουμε με τις σάρκες και το αίμα μας και το μέλλον των παιδιών μας και της χώρας μας όλους αυτούς που όλοι γνωρίζουμε ότι ευθύνονται ενεργά για την τωρινή κατάσταση : ο Λαός άνευ συνδικαλιστικού ή κομματικού ελέγχου θα το επιβάλλει αυτό εάν αποφασίσει να μπεί μέσα στην Βουλή και να πάρει αυτά που του κλέψανε.

Τα μέτρα αυτά είναι σκληρά αλλά για αυτούς που δημιούργησαν και καλλιεργούν ακόμα και τώρα το πρόβλημα, όχι για αυτούς που αποτελούν τον λόγο ύπαρξης ενός Κράτους και που δεν τους δόθηκε στην ουσία επιλογή και καλούνται τώρα να δημιουργήσουν την επιλογή τους μόνοι τους για να επιβιώσουν, και μάλιστα χωρίς να απειληθεί κεκτημένο του Λαού ή θυσίες των προγόνων μας.

3 comments:

Γιώργος said...

TO NA ΦΟΡΟΛΟΓΗΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΣΜΕΥΤΕΙ Η ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΣΕ ΜΑΡΑΝΕ?????/ΑΛΛΑ ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ ΕΙΣΑΙ ΤΙ ΘΑ ΕΛΕΓΕΣ???????ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΤΙ,,,,ΕΣΕΙΣ ΟΙ Ψ ΕΙΣΤΕ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΚΟΜΑΤΙΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ,,,,,,,ΟΙ ΠΟΙΟ ΠΟΛΟΙ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝΕ ΣΤΙΣ ΜΕΓΑΛΟΕΤΑΙΡΙΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΜΕ ΚΑΤΕΥΘΕΙΝΕΤΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΕ ΝΕΕΕΣ ΑΧΡΗΣΤΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΝΕΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΚΑΙ δουλείες,ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΤΑΙ ΝΕΕΕΣ ΑΣΘΕΝΙΕΣ ΚΑΙ ΝΕΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΕΞΥΠΕΡΕΤΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΣΚΟΠΟ ΜΕΓΑΛΟΕΤΑΙΡΙΩΝ,,,,,,,,,,,,,,,το να ζητηθει η αποζημιωση απο τους γερμανους ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΘΕΙ ΤΟ ΣΚΕΥΤΗΚΕΣ??????/ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΑΙ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΛΛΗΣΙΑ!η τον καταλαβαινω αλλα ενιγουει,,,σε ξαναρωτααω αν και δεν περιμενω απαντηση,,,,,,,,,,,,,ΤΟ ΝΑ ΖΗΤΗΘΕΙ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΘΕΙ ΑΠΟ ΓΕΡΜΑΝΙΑ Η ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΤΙ ΛΕΣ???????ΤΟ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΕΟΚ ΑΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΙΟΝΑΚΙ ΟΙ 300 ΤΙ ΛΕΣ,??????ΤΟ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΤΙ ΛΕΣ??????

Γιώργος said...

TO NA ΦΟΡΟΛΟΓΗΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΣΜΕΥΤΕΙ Η ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΣΕ ΜΑΡΑΝΕ?????/ΑΛΛΑ ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ ΕΙΣΑΙ ΤΙ ΘΑ ΕΛΕΓΕΣ???????ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΤΙ,,,,ΕΣΕΙΣ ΟΙ Ψ ΕΙΣΤΕ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΚΟΜΑΤΙΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ,,,,,,,ΟΙ ΠΟΙΟ ΠΟΛΟΙ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝΕ ΣΤΙΣ ΜΕΓΑΛΟΕΤΑΙΡΙΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΜΕ ΚΑΤΕΥΘΕΙΝΕΤΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΕ ΝΕΕΕΣ ΑΧΡΗΣΤΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΝΕΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΚΑΙ δουλείες,ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΤΑΙ ΝΕΕΕΣ ΑΣΘΕΝΙΕΣ ΚΑΙ ΝΕΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΕΞΥΠΕΡΕΤΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΣΚΟΠΟ ΜΕΓΑΛΟΕΤΑΙΡΙΩΝ,,,,,,,,,,,,,,,το να ζητηθει η αποζημιωση απο τους γερμανους ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΘΕΙ ΤΟ ΣΚΕΥΤΗΚΕΣ??????/ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΑΙ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΛΛΗΣΙΑ!η τον καταλαβαινω αλλα ενιγουει,,,σε ξαναρωτααω αν και δεν περιμενω απαντηση,,,,,,,,,,,,,ΤΟ ΝΑ ΖΗΤΗΘΕΙ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΘΕΙ ΑΠΟ ΓΕΡΜΑΝΙΑ Η ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΤΙ ΛΕΣ???????ΤΟ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΕΟΚ ΑΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΙΟΝΑΚΙ ΟΙ 300 ΤΙ ΛΕΣ,??????ΤΟ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΤΙ ΛΕΣ??????

Anna said...

Τι δεν καταλαβαίνεις Γιώργος ?
Αλλα τι να καταλάβεις όταν εχεις βαπτιστεί "εις δόξα του λαού του Ισραήλ" ?
Τι να καταλάβεις όταν ψάλεις μαζί με τους κληρικούς σου που αναθεματίζουν την αρχαία κληρονομιά μας το «Χαίρε, Σιών, αγία μήτηρ των εκκλησιών, θεού κατοικητήριον» ?
Τι να καταλάβεις όταν σταυροκοπιέσαι και προσκυνάς στο "Χαίρε, των Αθηναίων τας πλοκάς διασπώσα" ?

Σε όλα τα άλλα αιτήματά σου συμφωνώ !